Нарастващият брой на коронавирусните инфекции в Италия може да накара правителството да

...
Нарастващият брой на коронавирусните инфекции в Италия може да накара правителството да
Коментари Харесай

Една от най-тежко засегнатите страни в Европа обмисля пълна карантина

 Нарастващият брой на коронавирусните инфекции в Италия може да накара правителството да вкара народен комендантски час или обсада, заяви Corriere della Sera през днешния ден. Правителството евентуално ще вкара рестриктивните мерки, ако реши, че съществуващите ограничения, като да вземем за пример маски навън, нямат задоволително ефект за ограничение на пандемията. Освен това чиновниците работят по списък на несъществени действия, които могат да бъдат спрени.

Очаква се полицейският час да бъде въведен, ако кривата, обвързвана с броя на пациентите в интензивно лекуване, не бъде обърната за седем дни. Той ще стартира в 21 часа. Ако тази мярка се провали и броят на хората, нуждаещи се от интензивно лекуване, доближи 2300, правителството може да бъде насила да сложи страната под обсада. Ежедневните случаи на ковид в Европа са се удвоили за 10 дни и преминаha 200 000 за първи път в четвъртък, като доста страни слагат нови върхове. За първи път континентът регистрира 100 000 случая дневно на 8 октомври и инфекциите към момента бяха към това равнище на 13 октомври, само че в четвъртък се покачиха над 200 000.

Европа като цяло оповестява за повече случаи на глава от популацията от Съединени американски щати за първи път, откогато огнището на Америка стартира да излиза отвън надзор през март. Данните на СЗО poказват, че Европа в този момент съставлява съвсем половината от новите случаи в света, частично заради всеобщите проби. Европа съставлява към 10% от международното население, само че близо 19% от световните случаи и 22% от смъртните случаи от началото на пандемията. Инфекциите в Европа също нарастват по-бързо, в сравнение с в Индия и Бразилия. Болниците още веднъж са подложени на напрежение в огромна част от Европа, макар че на доста места те са по-малко наранени, в сравнение с през първата вълна. Смъртните случаи в Западна Европа също са по-ниски, в сравнение с напролет, само че доста страни в източната половина на континента следят рекордни жертви.

Експерт от СЗО съобщи в понеделник, че Европа и Северна Америка би трябвало да последват образеца на азиатските страни, като не престават да работят с ограничения срещу Ковид и да слагат под карантина всеки, който влезе в контакт със инфектирани хора.

В Ирландия влязоха в действие нови правила от " равнище 5 " - най-високото равнище на ограничавания за Covid там. На 5 милиона население е подредено да останат у дома в продължение на шест седмици. Втора обсада е в действие в Чехия, която е изправена пред огромен скок в случаите. Премиерът Андрей Бабиш съобщи, че са нужни сурови ограничавания, с цел да се избегне претоварването на лечебните заведения. Словакия затваря учебните заведения до 27 ноември, налагайки едноседмично блокиране на четирите си най-засегнати области, отчасти блокиране на останалата част от страната и предприемане на два кръга от проби за цялото население, сподели в четвъртък министър председателят Игор Матович. Гръцкият министър председател разгласи нощен комендантски час в Атина и други области. Той ще влезе в действие от събота и се ползва сред 00:30 и 05:00. Германия разгласи рекордните над 11 200 броя ежедневни инфекции. Министърът на опазването на здравето Йенс Спан също е инфектиран ковид. Страната също по този начин добави Обединеното кралство към листата си с високорискови страни, от които посетителите би трябвало да се под карантина. Във Великобритания официални представители оповестиха, че градските региони на Стоук он Трент, Ковънтри и Слоу ще преминат към редица ограничения в събота.

Здравният секретар Мат Ханкок сподели, че във всички тези области степента на заразяване е над 100 на 100 000 души. Италианският район Лацио към Рим се присъедини към други два италиански района при оповестяването на вечерен час. Ломбардия на север стартира комендантския час в 23:00 (21: 00GMT) в четвъртък, а Кампания и Лацио ще последват образеца в петък. Проф. Валтер Рикиарди, който поучава държавното управление по въпросите на опазването на здравето, предизвести, че " някои метрополиси като Милано, Неапол и евентуално Рим към този момент са отвън надзор ".

Испания е първата страна от Европейски Съюз, която записва един милион инфекции, а северният район Навара наложи ограничавания за движени. Виненият район Риоха ще направи същото. 45-годишният министър на външните работи на Белгия Софи Уилмс беше призната в реанимация, откакто предходната седмица даде позитивен тест за Covid-19. Нейният представител съобщи, че е в " устойчиво " положение. Междувременно здравните служащи изразиха загриженост от възходящия брой случаи в страната, като ръководителят на център за тестване на ковид в град Лиеж предизвести, че " обстановката е покрай злополука ". Холандия може да стартира да трансферира пациенти в Германия в границите на два дни, защото здравната й система е изправена пред възходящо напрежение от приема на ковид, оповестиха от болничната асоциация LNAZ. Холандия също записва над 9 000 нови случая в нов дневен връх.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР